نشست مشترک روسای سازمان تبلیغات اسلامی و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی؛

علی کمساری: حراست از اندیشه حضرت امام، منحصر به موسسه تنظیم و نشر آثار امام نیست؛ همه دستگاه های فرهنگی مسئولند/ محمد قمی: خود را موظف به تبیین مکتب و شخصیت حضرت امام می دانیم.

کد : 4726 | تاریخ : 06 تیر 1401

نشست مشترک روسای سازمان تبلیغات اسلامی و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی؛

علی کمساری: حراست از اندیشه حضرت امام، منحصر به موسسه تنظیم و نشر آثار امام نیست؛ همه دستگاه‌های فرهنگی مسئولند/ محمد قمی: خود را موظف به تبیین مکتب و شخصیت حضرت امام می‌دانیم

حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری رییس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در نشست مشترک با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: متاسفانه امروز شاهدیم که بیشترین تخریب و شبهه‌پراکنی از ناحیه دشمن در حوزه اندیشه حضرت امام انجام می‌شود؛ و همانگونه که مقام معظم رهبری در مراسم چهارده خرداد امسال فرمودند، دشمنان نسل جوان را نشانه گرفته‌اند که خاطره تاریخی‌اش نسبت به امام و انقلاب را کمرنگ کنند. وی افزود: اصلی‌ترین مخاطب «موضوع جهاد تبیین» حضرت امام است؛ چراکه حجم تخریب و هجمه‌ای که نسبت به حضرت امام وارد می شود، بالاتر از انتظار است.

نشست مشترک روسای سازمان تبلیغات اسلامی و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری در باره همکاری مشترک به تبادل نظر پرداخت.

در ابتدا این نشست که در سالن جلسات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و با حضور معاونین و مدیران دو سازمان برگزار شد، رئیس موسسه به تشریح فعالیتهای بخش های مختلف موسسه پرداخت و گفت: موسسه در سه دهه از فعالیت های خود دستاوردهای بزرگی در زمینه های مختلف از جمله  علمی، تحقیقی و پژوهشی داشته و موفق شد بیش از نهصد عنوان کتاب در زمینه های مختلف منتشر کند.

کمساری با اشاره به اهمیت عملکرد منسجم همه دستگاه های مسوول فرهنگی در کشور در پاسداشت اندیشه حضرت امام تصریح کرد: موضوع حراست از اندیشه حضرت امام، منحصر به موسسه نبوده و همه دستگاه های فرهنگی مسوولیت دارند تا در جهت حفظ آرمان های امام راحل گام بردارند.

کمساری گفت: متاسفانه امروز شاهدیم که بیشترین تخریب و شبهه‌پراکنی از ناحیه دشمن در حوزه اندیشه حضرت امام انجام می‌شود؛ و همانگونه که مقام معظم رهبری در مراسم چهارده خرداد امسال فرمودند، دشمنان نسل جوان را نشانه گرفته‌اند که خاطره تاریخی‌اش نسبت به امام و انقلاب  را کمرنگ کنند. وی افزود: اصلی‌ترین مخاطب «موضوع جهاد تبیین» حضرت امام است؛ چراکه حجم تخریب و هجمه‌ای که نسبت به حضرت امام وارد می شود، بالاتر از انتظار است.

کمساری با اشاره به شروع به کار «واحد رصد» در موسسه تصریح کرد: هدف اصلی «واحد رصد» شناسایی شبهات و سوالات پیرامون حضرت امام و پاسخگویی بموقع آنهاست.

 کمساری به رویکردهای جدید موسسه در حوزه فرهنگ و هنر پرداخته و افزود: انتشار مجلات در حوزه کودک و نوجوان، برگزاری نمایشگاه‌ها، مسابقات، نشست‌ها، فعالیت در زمینه هنر تجسمی، سینما، موسیقی، شعر، و داستان با رویکرد ترویجی از اهداف مهم موسسه بشمار می رود.

 کمساری با اشاره به وجود گنجینه ای ارزشمند از اسناد، نامه ها و خاطرات ضبط شده از یاران حضرت امام در موسسه، گفت: موسسه دارای چند میلیون سند مکتوب و غیر مکتوبِ غنی است که در سال های اخیر پس از تبدیل شدن به منابع دیجیتال، در حال فرآوری، موضوع‌بندی، طبقه‌بندی و هوشمند سازی است تا دستیابی به آنها برای محققان تسهیل شود.

علی کمساری تصریح کرد: موسسه در دوره جدید فعالیت های خود با رویکرد توجه بیشتر به فضای ترویجی و تبیینی کار را ادامه می دهد و در این مسیر طبیعتا تعامل با دستگاه‌های فرهنگی، تبلیغی و ترویجی از اولویت‌های اصلی‌مان است؛ وی افزود: موسسه تمایل دارد در این راه از ظرفیت همه نظام و همه دستگاه های فرهنگی و هنری فعال در کشور استفاده کند.

 کمساری گفت: طبیعتا موسسه یک دستگاه تخصصی است اما دستگاه اختصاصی نیست. ظرفیت‌ها و توان موسسه هم به گونه‌ای نیست که بتواند به تنهایی همه این بار را برعهده بگیرد نه ادعایی دارد و نه دچار خودشیفتگی و توهم است که بخواهد همه کارها را خودش انجام دهد.

کمساری تصریح کرد: موسسه نهادی تخصصی در حوزه امام خمینی(س) است که از ساز وکارهای تخصصی برخوردار است؛ اما حراست از اندیشه حضرت امام تنها اختصاص به موسسه ندارد.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با اشاره به اهمیت همکاری نهاد سازمان تبلیغات اسلامی در پیشبرد این هدف افزود: طبیعتا یکی از دستگاه‌های اصلی که می‌تواند در حوزه فرهنگی و تبلیغی کمک شایانی به موسسه انجام دهد، سازمان تبلیغات اسلامی است. وی افزود: نکته جالب این است که حضرت امام در صحیفه امام 358 بار از کلمه «تبلیغ» استفاده کرده‌اند، 72 بار از «تبلیغات اسلامی و دینی»، و 1068 بار هم به کلمه «تبلیغات» اشاره فرموده‌اند که نشان می‌دهد چقدر به موضوع اهمیت می دادند؛ و لذا سازمان تبلیغات، شورای عالی تبلیغات، دفتر تبلیغات را ایجاد کردند. امام می فرمایند: تبلیغ برنده‌ترین سلاح‌هاست.

علی کمساری وجود خط کشی های سیاسی و جناحی برای ترویج اندیشه حضرت امام را برای کشور مخرب دانسته و گفت: شرایط به گونه‌ای است که زمان برای خط‌کشی‌های سلیقه‌ای نداریم؛ ما مجاز نبوده و نیستیم که دسته‌بندی و طبقه‌بندی سیاسی و جناحی داشته باشیم. مجموعه ما متعلق به نظام و امام امت است و با این رویکرد به دفاع از اندیشه حضرت امام می پردازیم.

 کمساری در بخش پایانی سخنان خود با تبریک سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: طبیعتا ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای موفق و بزرگی که در اختیار سازمان تبلیغات اسلامی است می تواند کمک شایانی به ترویج اندیشه نورانی حضرت امام کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی نیز در این نشست با اشاره به شخصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری امام اصل و ریشه همه خوبی‌هاست؛ این نظام و شجره طیبه انقلاب به برکت عظمت وجودی امام راحل شکل گرفت و همه نهادهای فرهنگی مکلف به حراست از آن هستند. امام نعیمی بود که خداوند عالم همه ما را مواخذه خواهد کرد که با این نعمت بزرگ الهی چه کردیم.

 حجت الاسلام قمی گفت: باید بدور از دعواهای سیاسی به موضوع امام پرداخت و هر فرد و نهادی چه اصلاح‌طلب، چه اعتدالیون و چه اصولگرا در راه ترویج اندیشه امام گاه بردارد، باید با آنها همکاری کرد.

 رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امام باور قوی نسبت به جوانان داشت و هنگامی که خبرنگاری قبل از انقلاب به امام می گوید شما سال‌هاست که ایران نبوده‌اید و این نسل جدی را نمی‌شناسید. امام فرمودند من جوانان ایرانی را بهتر از همه می‌شناسم و واقعا معلوم شد که اینطور بود. سبک زندگی امام باید به نسل جوان و نوجوان آموزش داده شود و آنها باید دریافت ملموس و محسوس پیدا کند. با استفاده از ابزارهای نوین مانند انیمیشن باید تصویری درست از امام ارائه شود و اگر غفلت کنیم فرزندانمان تصویری از امام خواهند داشت که دشمنانمان خواسته‌اند.

 محمد قمی گفت: گرچه در موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام زحمات تخصصی فراوانی در سال های گذشته کشیده شد اما این فعالیت ها کافی نیست؛ و ژرفکاوی در زمینه تحقیق و پژوهش درباره حضرت امام، شخصیت و مکتب ایشان امری ضروری است و سازمان تبلیغات اسلامی آمادگی کامل برای هم‌افزایی فعالیت ها دارد؛ و تلاش برای ترویج سیره و اندیشه امام نقطه پایان ندارد و رصد دائمی وظیفه ماست.

 رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و موسسه تنظیم و نشر آثار امام تصریح کرد: اینجا بصورت رسمی اعلام می‌کنم که ما خودمان را موظف به تبیین مکتب و شخصیت حضرت امام می‌دانیم؛ و علاوه بر موضوعات تحقیقی و پژوهشی، از همه ابزارها و توانمندی های سازمان تبلیغات از جمله با استفاده از شبکه‌ها و ظرفیت‌های مردمی در جهت ترویج اندیشه امام استفاده خواهیم کرد.

 محمد قمی در پایان گفت: مراسم  بزرگداشت 14 خرداد یک موهبت و فرصت مناسبی برای تبلیغ حضرت امام است و برای برگزاری بهتر آن باید از همین الان برای سال آینده برنامه‌ریزی شود؛ و پیشنهاد می کنم یک ستاد مشترک تشکیل شود؛ اما تبیین مکتب امام نباید منحصر به مراسم 14 خرداد باشد؛  باید از همه ایام از جمله ماه محرم، ایام فاطمیه و هر موسم تبلیغی مکتب امام را تبلیغ کرد.

 وی گفت: ما خودمان را مدیون و بدهکار امام می‌دانیم و این نشست فرصت خوبی را فراهم کرد که بیش از پیش به تبلیغ امام بپردازیم و حلاوت این مکتب را به جامعه عرضه کنیم؛ اگر این نشست را فتح باب هم‌افزایی موثر و جدی در نظر بگیریم، با افتخار در خدمت هستیم.

گفتنی است در پایان این نشست مقرر شد تا در آینده نزدیک تفاهم نامه همکاری با هدف تبیین و ترویج اندیشه های امام  بصورت مشارکتی منعقد گردد. حجج اسلام سهرابی معاون راهبردی سازمان تبلیغات اسلامی و طبیبی رئیس مدرسه علم و عمل آقای قمی را در این دیدار همراهی می کردند.  حجت الاسلام ملانوری(معاون پژوهشی موسسه) ،عادلانی(معاون فرهنگی و هنری)،عبدالهی(سرپرست معاونت بین الملل)، داستانی(مدیر آرشیو) ،دکتر انصاری(مدیر فناوری اطلاعات)، رضایی(سردبیر پرتال امام خمینی(س)) و قاسمی(مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی) به نمایندگی از موسسه دراین نشست حضور داشتند.

 

انتهای پیام /*