جلوگیری از ورود قوای مسلح در احزاب و گروهها
محمدکاظم تقوی
بر فرماندهان لازم است که افراد تحت فرمان خود را از ورود در احزاب منع نمایند. و چون انقلاب از همه ملت و حفظ آن بر همگان است، دولت و ملت و شورای دفاع و مجلس شورای اسلامی وظیفه شرعی و میهنی آنان است که اگر قوای مسلح، چه فرماندهان و طبقات بالا و چه طبقات بعد، بر خلاف مصالح اسلام و کشور بخواهند عملی انجام دهند یا در احزاب وارد شوند که ـ بیاشکال به تباهی کشیده میشوند ـ و یا در بازیهای سیاسی وارد شوند ، از قدم اول با آن مخالفت کنند. و بر رهبر و شورای رهبری است که با قاطعیت از این امر جلوگیری نماید تا کشور از آسیب در امان باشد.
* * *
مسأله عدم ورود قوای مسلح در رقابتهای سیاسی و احزاب و گروهها، در اندیشه امام خمینی از چنان اهمیتی برخوردار است که در یادآوری و بیان آن به بیان ممنوعیت تنها با همه اقسام و اجزای آن که توضیح آن گذشت، اکتفا نمیکند، بلکه به دنبال آن به همه ارکان لشکری و کشوری تکلیف میکند که جلوی این انحراف را بگیرند. ایشان نخست به فرماندهان نظامی و انتظامی و شبه نظامی تکلیف میکند که افراد تحت فرمان خود را از اینگونه فعالیتهای سیاسی و حزبی منع کنند و به دنبال آن به صورت مستدل میگوید چرا انقلاب به همه ملت تعلق دارد و محافظت از آن وظیفهای همگانی است، همه ارکان حکومت، اعم از دولت و ملت و نهاد عالی نظامی و مجلس شورای اسلامی وظیفه شرعی و میهنی دارند تا قوای مسلح را از وارد شدن به رقابتهای سیاسی احزاب و گروهها ممانعت کنند، چه فرماندهان و چه نیروهای عادی آنها، هر کس در احزاب و گروهها ورود کند، باید جلویش گرفته شود، چرا که ورود نظامیان در کشمکشهای سیاسی و رقابتهای حزبی، موجب تباهی آنها میشود.
امام خمینی این پیامد خطرناک را با صراحت و قاطعیت بیان میکند که «بی اشکال به تباهی کشیده میشوند» لذا در ادامه میگوید: نباید گذاشت آنها در بازیهای سیاسی وارد شوند و از همان قدم اول باید جلویشان گرفته شود. ایشان برای نهایت اتقان و احتیاط در این مسأله خطیر در پایان وظیفه رهبر و شورای رهبری را یادآور میشود که وظیفه رهبر و شورای رهبری این است که با قاطعیت از این انحراف و آسیب ویرانگرانه جلوگیری کند تا کشور در امان بوده باشد.