بیستم بهمن

ـ نامه به آقای سید احمد خمینی؛ خانوادگی (1350)

ـ پیام به ملت ایران و تأکید بر نداشتن سخنگو (1357)

ـ نامه تشکرآمیز به آقای گلپایگانی ؛ تبریک ورود امام به ایران (1357)

ـ سخنرانی در جمع نمایندگان شورای هماهنگی اعتصابات؛ سازندگی کشور (1357)

ـ سخنرانی در جمع پزشکان؛ پیروزی در وحدت همه قشرها (1357)

ـ نامه به اهالی زنجان؛ بازگشت آقای عزالدین حسینی به زنجان (1357)

ـ حکم به رئیس دیوان عالی کشور؛ عفو گروهی از زندانیان دادگاه انقلاب ارتش (1359)

ـ پیام به ملت ایران در آستانه سالروز 22 بهمن؛ تبریک یوم اللَّه 22 بهمن (1361)

ـ حکم و موافقت با ضوابط پیشنهادی برای عفو زندانیان به رئیس دیوان عالی کشور (1361)

ـ پاسخ استفتاء وزیر مسکن؛ واگذاری اراضی موات شهری به وزارت مسکن (1361)

کد : 3520 | تاریخ : 20 بهمن 1399

امروز با امام: بیستم بهمن


ـ نامه به آقای سید احمد خمینی؛ خانوادگی (1350)

«احمد عزیزم‏

نامه شما را خانم الآن برای من خواندند، از سلامت شماها مسرور شدم. خداوند همگی را با سلامت و سعادت قرین کند. از سلامت خودتان به طور مداوم اطلاع دهید. ماها بحمد اللَّه تعالی سلامت هستیم. خداوند تعالی امور را اصلاح فرماید. از حضرت آقای عمو[1] اطلاعی ندارم؛ از سلامت ایشان و سایرین مطلعم نمایید. به آقای اعرابی‏[2] پس از سلام بگویید پنجاه تومان واصل شد. از شما امید دعای خیر دارم. و السلام. پدرت‏» (صحیفه امام، ج‏2، ص: 419)

ـ پیام به ملت ایران و تأکید بر نداشتن سخنگو (1357)

«بسمه تعالی‏

به اطلاع مردم می‏رساند:

کسی حق ندارد به عنوان سخنگو یا اطرافی یا وابسته و یا تحت هر عنوان دیگری، از طرف این جانب مطلبی بگوید. من خودم قلم و بیان دارم و اظهار نظرهایی که در رادیوها و یا جراید می‏شود به خود اشخاص مربوط است و به این جانب ربطی ندارد.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 112)

ـ نامه تشکرآمیز به آقای گلپایگانی ؛ تبریک ورود امام به ایران (1357)

«حضرت آیت اللَّه آقای گلپایگانی- دامت برکاته‏

به عرض عالی می‏رساند، مرقوم محترم که حاکی از صحت مزاج شریف و حاوی تفقد و ابراز محبت نسبت به ورود حقیر به کشور ایران بود، واصل و موجب کمال تشکر گردید. امید است ان شاء اللَّه تعالی با حفظ وحدت کلمه، عموم مسلمانان تحت رهبری آیات عظام و علمای اعلام- دامت برکاتهم- به پیروزی کامل نایل گردند؛ و در این موقع حساس و تاریخی بتوانیم تا حدودی به وظیفه خود نسبت به شریعت مقدسه انجام وظیفه کنیم.

خدماتی که حضرت مستطاب عالی در طول مبارزات گذشته انجام داده‏اید و شداید و سختیهایی را که تحمل کرده‏اید، فراموش نخواهد شد. مرجوّ آنکه در مظانّ استجابت دعا این جانب را از دعای خیر فراموش نفرمایید. از خدای تعالی عظمت اسلام و مسلمین را خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 113)

ـ سخنرانی در جمع نمایندگان شورای هماهنگی اعتصابات؛ سازندگی کشور (1357)

«اگر هر کس در هر مقامی هست در این مسأله کوشش نکند و بخواهد به عهده قشر دیگر بگذارد، این بار زمین خواهد ماند. خرابیها اندازه‏ای نیست که دولت بتواند ترمیم بکند، یا قشر یا اقشاری از ملت بتواند ترمیم بکند. این خرابیها بسیار است: در جهت اقتصاد، در جهت فرهنگ، در جهت ارتش، در جهات دیگر. و این با کوشش همه جانبه همه اقشار ملت باید ترمیم بشود. لهذا با اینکه شما سهم بزرگی دارید، این آقایان فرهنگیها و آقایان اعتصابیون و دیگران سهم بزرگی در این نهضت دارند، و این نهضت را این اعتصابات خیلی ثمربخش کرد، لکن ما حالا قدم اول را برداشته‏ایم. مثل اینکه یک مملکتی جنگزده باشد و اجانب در آن باشد، کوشش کنید اجانب را بیرون کنید. این قدم اول است.

قدم دوم، قدم سازندگی است، مهمتر از قدم اول است...

من از خدای تبارک و تعالی سلامت همه شما را خواستارم و امیدوارم که همه با وحدت کلمه، همه با هم این مسائل را حل بکنید. و اختلاف نظر، اختلافات صنفی، اختلافاتی که در ایران آنها انداختند بین مردم، اختلافات را و اینها را توجه کنید که برداشته بشود که دشمن شما از اختلاف شما نتیجه می‏گیرد. و شما ملاحظه کردید که با این اتفاق کلمه‏ای که ایران پیدا کرد، این قدرتهای بزرگ را به زانو درآورد به طوری که نتوانستند آنها شاه را هم نگه دارند. خداوند ان شاء اللَّه همه شما را توفیق بدهد و مؤید کند.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 114)

ـ سخنرانی در جمع پزشکان؛ پیروزی در وحدت همه قشرها (1357)

«گناه این ملت این بود که می‏خواست که اجانب در مملکتشان تصرف نکند. گناهشان این بود که می‏خواستند آزاد باشند، اختناق نباشد؛ می‏خواستند غارتگرها را بیرون کنند. اینها گناه این ملت بود که به روی آنها این طور مسلسلها کشیدند و حالا هم دست برنمی‏دارند...

خداوند ان شاء اللَّه شما که زحمت کشیدید برای این ملت و تَعَب‏[3] کشیدید- خوب، من می‏دانم که کسی بالای سر یک کسی که مظلوم است و کتک خورده است مجروح شده است دارد می‏میرد شاید در حضور شما بسیارشان مرده‏اند من می‏دانم به شما چه گذشته است، خدا هم می‏داند- شما اجرتان با خداست. خدا می‏داند که شما چه کشیده‏اید؛ و خداوند جبران خواهد کرد. ان شاء اللَّه خداوند به همه شما سلامت بدهد. رفقا همه تشریک مساعی کنید در این امور؛ در این نهضت متحد بشوید. اگر در این نهضت شکست بخورید تا آخر شکست خورده‏اید. همه با هم باشید، همه با هم تشریک مساعی بکنید تا اینکه پیروزی برایمان حاصل بشود.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 117 ـ 119)

ـ نامه به اهالی زنجان؛ بازگشت آقای عزالدین حسینی به زنجان (1357)

«بسمه تعالی‏

اهالی محترم شهرستان زنجان- ایّدهم اللَّه تعالی‏

مرقوم آقایان محترم واصل، و از مضمون آن اطلاع حاصل گردید. از اظهار محبتی که نموده بودید کمال تشکر را دارم. درباره جناب مستطاب حجت الاسلام آقای حاج سید عز الدین حسینی- دامت برکاته- که نوشته بودید، با ایشان مذاکره شد و قرار است ان شاء اللَّه تعالی به زنجان بازگردند. امید است به خواست خداوند تحت رهبری معظمٌ له به مبارزه خود علیه ظلم و استبداد ادامه دهید.

از خدای تعالی ادامه توفیقات شما و عزت اسلام و مسلمین را خواستارم.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 120)

ـ حکم به رئیس دیوان عالی کشور؛ عفو گروهی از زندانیان دادگاه انقلاب ارتش (1359)

[** بسمه تعالی. حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مد ظله العالی‏

به پیوست صورت اسامی هشت نفر از زندانیان دادگاه انقلاب ارتش که حسب نظر حاکم شرع دادگاه مزبور استحقاق عفو داشته جهت تصویب تقدیم می‏گردد. رئیس دیوان عالی کشور- سید محمد حسینی بهشتی**]

بسمه تعالی‏

موافقت می‏شود.[4]- 21 بهمن 59 روح اللَّه الموسوی الخمینی‏» (صحیفه امام، ج‏14، ص: 70)

ـ پیام به ملت ایران در آستانه سالروز 22 بهمن؛ تبریک یوم اللَّه 22 بهمن (1361)

«بیست و دو بهمن سرآغاز پیروزی ملت ایران بر مستکبران و غارتگران، 22 بهمن سرآغاز برچیده شدن دستگاه ستمگری طاغوتیان، و 22 بهمن سرآغاز حکومت اللَّه بر جهان، 22 بهمن سرآغاز برافراشته شدن پرچم عدالت اسلامی و بیداری مستضعفان، بر کشور و ملت بزرگ ایران و بر جمیع مسلمانان و مستضعفان و محرومان مبارک باد.» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 298)

ـ حکم و موافقت با ضوابط پیشنهادی برای عفو زندانیان به رئیس دیوان عالی کشور (1361)

[بسمه تعالی‏

الف- کلیه کسانی که به حکم دادگاههای عمومی، انقلاب، نظامی به کیفر حبس یا دیگر. مجازاتهای اصلی یا تکمیلی، محکومیت قطعی یافته‏اند- جز حکم قصاص و حدود و دیات که طبق قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی حکم شده باشد- به مناسبت پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن به شرح زیر مشمول عفو و بخشودگی رهبر کبیر انقلاب قرار می‏گیرند:

1- کسانی که به علت ارتکاب جرایم عمدی و یا غیر عمدی به کیفر حبس و جزای نقدی و اقامت اجباری محکوم شده‏اند در صورتی که رضایت شاکی یا مدعی خصوصی را اخذ کرده یا ضرر و زیان مورد حکم دادگاه را پرداخت ایداع کرده باشند.

2- کسانی که شاکی یا مدعی خصوصی ندارند، دادسرای مربوط با توجه به قانون (52) مصوب 27/ 7/ 61 نصب امین وفق قانون امور حسبی اقدام می‏نماید.

3- کسانی که به علت عجز از پرداخت جزای نقدی و ضرر و زیان دولت و مؤسسه دولتی یا حقوق دیگر دولتی در زندان به سر می‏برند در صورتی که دادستان مجری حکم عدم بضاعت آنان را احراز کند، جزای نقدی و یا ضرر و زیان دولت بخشوده و از زندان آزاد می‏شوند. دادسرای مجری حکم می‏تواند از گروهی رؤسای زندانها یا مددکاران و یا انجمن حمایت زندانیان استفاده کند.

4- در صورتی که جرم جنبه عمومی داشته باشد.

5- نوجوانانی که سن آنان کمتر از هجده سال تمام و بیش از پانزده سال تمام است و احکام آنان بوسیله دادگاههای اطفال و یا دادگاههای جنحه به قائم مقامی دادگاههای اطفال صادر شده است.

6- معتادینی که مواد مکشوفه از آنها به میزان مندرج در ماده هجدهم لایحه قانونی تشدید مجازات مرتکبین جرایم مواد مخدر مصوب 19/ 3/ 59 شورای انقلاب بوده است و پانزده روز حبس را تحمل کرده‏اند.

7- کسانی که به اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر و افیونی به پنج سال حبس یا کمتر و دیگر مجازاتها محکومیت یافته‏اند در صورت تحمل 15 حبس بقیه مجازات بخشوده می‏شود کلیه موارد بالا در صورتی مشمول عفو قرار می‏گیرد که محکوم توبه کرده و تأثیر مجازات در روحیه وی به تأیید رئیس زندان رسیده باشد.

8- کسانی که بیش از شصت سال داشته و به موجب گواهی پزشک قانونی و تشخیص دادسرای مجری حکم، علیل، فرتوت و عاجز از تحمل زندان باشند.

9- کسانی که در نظام سابق به حبس ابد محکوم گردیده‏اند محکومیت آنان به ده سال حبس تخفیف می‏یابد و در صورتی که به حبس جنایی درجه یک محکوم شده‏اند محکومیت آنان به هشت سال حبس جنایی درجه یک تخفیف می‏یابد.

(ب)- جرایم و محکومیتهای زیر از شمول عفو مستثنی می‏باشند:

- اختلاس بیش از-/ 100000 ریال و ارتشا.

سرقتهای موضوع ماده 222، 223 و 225 قانون مجازات عمومی.

کلاهبرداری از درجه جنایی موضوع قسمت اخیر ماده 238 قانون مجازات عمومی سابق.

وارد کردن و ساختن مواد مخدر.

سرقتهای موضوع قانون راجع به تشدید مجازات سارقین مسلح (مصوب تیر ماه 1333) و قانون مربوط به تشدید مجازات سرقت مسلحانه.

تمرد در برابر احکام قضایی و اوامر مسئولان قضایی و اداری کشور.

سرقت مسلحانه و راهزنی در راهها و شوارع و سرقت با اسلحه.

جرایم موضوع قانون تشدید مجازات رانندگان متخلف مصوب 1335.

اعمال منافی عفت به عنف.

جرایم مربوط به اعضای گروههای محارب و مفسد که بر علیه جمهوری اسلامی قیام و اقدام کرده‏اند.

دادسرای عمومی و انقلاب و نظامی مکلفند در مورد کسانی که تا پایان اسفند 1361 حائز شرایط مندرج در این فرمان می‏شوند مقررات عفو را اعمال نموده زندانیان مشمول عفو را سریعاً آزاد و آزادشدگان را به شورای سرپرستی زندانهای کشور اعلام نمایند.

رئیس دیوان عالی کشور- سید عبد الکریم موسوی اردبیلی‏].

بسمه تعالی‏

موافقت می‏شود.[5]- 20/ 11/ 61 روح اللَّه الموسوی الخمینی‏» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 299 ـ 301)

ـ پاسخ استفتاء وزیر مسکن؛ واگذاری اراضی موات شهری به وزارت مسکن (1361)

[... مستحضر هستید به لحاظ محرومیت اکثر خانواده‏ها از سرپناه و مسکن با استفاده از عناوین ثانویه قانون اراضی شهری پس از مصوبه شورای انقلاب اسلامی در خصوص لغو مالکیت اراضی موات شهری به تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای محترم نگهبان رسید که طبق آن اراضی موات شهری که از لحاظ مقدار قابل توجه نیستند در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار می‏گیرد و زمینهای بایر شهری برای رفع نیاز مسکن مردم از حد نصاب معینی بالاتر فقط قابل فروش به دولت و شهرداری است و وزارت مسکن و شهرسازی این گونه اراضی را در حد نیاز طبق قانون به قیمت منطقه‏ای خریداری و به خانواده‏های بی‏مسکن یا برای مصارف عمومی واگذار می‏نماید.

ضمناً طبق قانون مذکور کلیه وزارتخانه‏ها و بانکها و کلیه مؤسساتی که مشمول حکم مستلزم ذکر نام آنهاست و بنیادها- بنیاد مستضعفان- بنیاد مسکن و ... زمینهای ما زاد بر نیاز تأسیسات و اداری خود را بایستی به وزارت مسکن تحویل دهند تا به مصارف عمومی و تأمین مسکن مردم برسد. لکن اولًا اکثر ارگانها و یا بانکها و بنیادها علی رغم بخشنامه‏های مکرر نخست‏وزیری از تحویل اراضی خودداری می‏نمایند؛ ثانیاً برخی از روحانیون و ارگانها نسبت به تملک اراضی مذکور برای واگذاری به مردم جهت احداث مسکن برداشتهای متفاوت داشته و در شرعی بودن آن تردید می‏نمایند و در نتیجه اجرای قانون مذکور دچار مشکلات فراوان شده و امکان تعطیل اجرای آن که نتایج وخیمی در وضع زمین و مسکن و اقتصاد خواهد داشت وجود دارد. مستدعی است در این خصوص راهنمایی و ارشاد فرمایند ... محمد شهاب گنابادی‏].

بسمه تعالی‏

آنچه را مجلس شورای اسلامی تصویب نموده و به تأیید شورای نگهبان رسیده، هم شرعی است و هم قانونی می‏باشد. روح اللَّه الموسوی الخمینی‏» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 302)



[1] - آقای سید مرتضی پسندیده.

[2] - آقای محمد حسن اعرابی، داماد امام خمینی.

[3] - سختی، رنج.

[4] - به استناد اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

[5] - به استناد وظایف و اختیارات رهبری، مندرج در اصل 110 قانون اساسی

انتهای پیام /*