امروز با امام: بیست ونهم آذر

ـ سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (1358)

ـ سخنرانی در جمع کشاورزان کفن‏پوش کوران ده (1358)

ـ سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز (1358)

ـ چهارمین سخنرانی در جمع پاسداران قم (1358)

ـ حکم به آقای محمدرضا مهدوی کنی؛ تعیین ناظر بر موقوفات مدرسه دینی مروی (1365)

ـ نامه به آقای محمدرضا مهدوی کنی (تعیین ناظر در یکی از موقوفات مدرسه مروی (1365)

کد : 3425 | تاریخ : 29 آذر 1399

امروز با امام: بیست‌ونهم آذر


ـ سخنرانی در جمع دانشجویان تهران (1358)

امام خمینی در دیدار با دانشجویان دانشگاه تهران که به‌مناسبت شهادت شهید مفتح برگزار شده بود، بر اجتناب ناپذیری ضایعات در انقلاب‌ها تأکید کرده و فرمودند:

«در انقلابات این مسائل هست. هیچ انقلابی نمی‏تواند که اجتناب کند از این طور مسائل.

انقلابی که اساس چپاولگریهای شرق و غرب را به هم زده است، و دست طمع آنها را قطع کرده است، نمی‏شود که همین طور آرام کار تمام بشود. باید...

امیدوارم که این طور امور آقایان محصلین را سرد نکند. قوی باشند در مقابل پیشامدها و به پیش بروند.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 344)

 ـ سخنرانی در جمع کشاورزان کفن‏پوش کوران ده (1358)

امام خمینی در دومین سخنرانی امروز خودش که در دیدار کشاورزان انجام گرفت، بر دو شرط اساسی برای تداوم انقلاب- ترور مردان خدا، مایه استواری انقلاب اشاره کرده و فرمودند:‏

«ملت ما بیدار شده است و قیام کرده است و قیام برای خدا. کسی که قیام برای خدا کرده است این شکست ندارد. عقب‏نشینی ندارد...

[دو شرط اساسی برای تداوم انقلاب اسلامی‏]

یک شرط این است که برای خدا باشد. اگر یک قیامی برای خدا باشد خدای تبارک و تعالی کمک می‏کند...

شرط دوم: وحدت کلمه‏...

این دو جهت را حفظ کنید. برادر باشید.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 346)

 ـ سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز (1358)

امام خمینی در سومین دیدار امروز، با دانشجویان مسلمان دانشگاه شیراز ملاقات کرده و بر ضرورت حفظ وحدت و برادری اسلامی گوشزد کرده و فرمود:

«عزیزان من، پیش من رهبری مطرح نیست؛ «برادری» مطرح است. خدای تبارک و تعالی در قرآن کریم ما را برادر خوانده است:

إنما المسلمون إخوة

در اسلام «رهبری» مطرح نیست. اصلًا بزرگان اسلام ما هم در عین حالی که رهبرهای معنوی بودند، مع ذلک پیششان مطرح نبوده است این معانی. من خدمتگزار شما باشم بهتر است تا اسم رهبری.

و من امیدوارم این چند روزی که در پیش شما هستم در خدمت شما باشم. و امیدوارم که ما همه با هم برادروار، در یک صف، به طوری که جلو و عقب نداشته باشد، در صف واحد، برادر دینی، برادر اسلامی، برادر ایمانی، برای آرمانهای بزرگ اسلام کوشش کنیم و به پیش برویم. اگر ما برادری خودمان را حفظ کنیم و با حفظ برادری در صف واحد پیش برویم و اتکال به خدای تبارک و تعالی بکنیم، پیروزی نصیب ماست...

برادران عزیز من، فرزندان محترم من، خواهرهای من، برادرهای من، کوشش کنید که وحدتتان را حفظ کنید از اغراض جزئیه که همه‏اش برمی‏گردد به اغراض دنیویه، و همه‏اش برمی‏گردد به کارهای شیطانی [بپرهیزید] امروز اسلام و قرآن در دست شماست.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 352)

 ـ چهارمین سخنرانی در جمع پاسداران قم (1358)

امام خمینی در این دیدار بر شکست ناپذیری حرکتهای خدایی و اراده استوار ملت‏

تأکید کردند.

«جوانان عزیز من! برومند باشید! قدرتمند باشید، که پشتوانه شما خداست...

درِ همه ممالک هم به روی ما بسته بشود، درِ رحمت خدا به روی ما باز است. و ما اتکال به رحمت خدا و اتکال به قدرت خدا می‏کنیم. و شما قدرتمند باشید و به پیش بروید.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 355)

ـ حکم به آقای محمدرضا مهدوی کنی؛ تعیین ناظر بر موقوفات مدرسه دینی مروی (1365)

[بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏. محضر اقدس رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- دامت برکاته‏

با اهدای سلام و تحیات وافره، چنانکه خاطر شریف مستحضر است در وقفنامه مدرسه علمیه فخریه معروف به مدرسه مروی علاوه بر متولی، یک نفر مسلمان عادل که از طرف حاکم شرع تهران به عنوان ناظر منصوب شده باشد شرط شده است. در این مورد جناب مستطاب آقای حاج محسن لبّانی که معروف حضور هستند معرفی شدند و جنابعالی شفاهاً نظارت نامبرده را تأیید فرمودید، اینک پس از انقضای بیش از دو سال از تصدی حقیر و نظارت آقای لبّانی استدعا دارد مسئله نظارت را کتباً تأیید فرمایید تا در موارد ضرورت از لحاظ مقررات مملکتی مستند قرار گیرد.

با عرض ارادت مجدد، سلامت و عزت جنابعالی و عزت و عظمت اسلام و مسلمین را از درگاه قادر متعال- جلّت عظمته- مسألت دارد. 29/ 9/ 65- محمد رضا مهدوی کنی‏].

«بسمه تعالی‏

نظارت ایشان مورد قبول است. ان شاء اللَّه موفق باشند.» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 173)

ـ نامه به آقای محمدرضا مهدوی کنی (تعیین ناظر در یکی از موقوفات مدرسه مروی (1365)

[بسم اللَّه الرحمن الرحیم و به نستعین‏. محضر انور رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی- دامت برکاته السّامیة

با اهدای سلام و تحیت، یکی از موقوفات وابسته به مدرسه مروی‏[1] از لحاظ تصدی و سرپرستی موقوفه قمر السلطنه‏[2] است. در این موقوفه تولیت با متولی مدرسه مروی است و نظارت با خواهرزاده یا برادر زاده‏های واقفه، نسلًا بعد نسل منظور شده است. اینک پس از گذشت یکصد و اندی سال از خواهرزاده و برادرزاده آن مرحومه اثری نیست، و در زمان مرحوم آیت اللَّه حاج میرزا محمد باقر آشتیانی نیز اثری از آنها نبوده است، و آن مرحوم هم شخصی را به عنوان ناظر از لحاظ جَری مقررات مملکتی منصوب کرده بودند. اینک با توجه به اینکه وقفنامه نسبت به موقعیت فقدان نظّار مذکور ساکت است، آیا نصب ناظر از طرف حاکم ضروری است یا خیر؟ در صورتی که نظر شریف مثبت باشد، چنانکه حضوراً معروض داشتم اخوی مکرّم جناب حجت الاسلام حاج شیخ مهدی باقری کنی را به عنوان ناظر نامزد می‏نمایم. چنانچه رأی و حکم مبارک را مرقوم دارید موجب امتنان خواهد بود.- محمد رضا مهدوی کنی- 29/ 9/ 65].

بسمه تعالی‏

جنابعالی هر کس را خودتان صلاح می‏دانید به عنوان ناظر تعیین کنید؛ مورد قبول است. ان شاء اللَّه موفق باشید.» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 174)



[1] - مدرسه دینی مروی، در کوچه‏ای با همین نام، در خیابان ناصر خسرو تهران

[2] - از شاهزاده‏های ثروتمند قاجار که ساختمان مدرسه مروی از آثار ارزشمند اوست

انتهای پیام /*